پالتیکو: اتحادیه اروپا به ویتکاف اعتماد ندارد رسانه عبری: تماس‌ها درمورد توافق امنیتی با سوریه به بن‌بست رسیده است خطیب‌زاده: هدف ما جلوگیری از جنگ بعدی است و نه آمادگی برای آن دبیرکل حزب الله: اشغال حتی یک وجب از خاک لبنان را نمی‌پذیریم سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز برای حمله زمینی به ونزوئلا تصمیمی نگرفته است زهران ممدانی: نتانیاهو به نیویورک بیاید بازداشت می‌شود نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق؛ ائتلاف «الاعمار والتنمیه» در صدر + جزئیات  بن سلمان برای دیدار با ترامپ به آمریکا رفت روس اتم: ساخت واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر طبق برنامه پیش می‌رود «پ. ک. ک» از مرز عراق و ترکیه عقب‌نشینی کرد افشاگری تلگراف از شیوه عضوگیری داعش در انگلیس با هوش مصنوعی غریب‌آبادی: به هر قطعنامه‌ای علیه ایران در آژانس پاسخ می‌دهیم ناو هواپیمابر فورد آمریکا وارد دریای کارائیب شد رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: باید برای اشغال آن سوی خط زرد آماده باشیم تاریخ اعلام نتایج نهایی انتخابات عراق
ناظم دباغ؛ نماینده اقلیم کردستان در تهران در گفت و گو با راهبرد معاصر:

مجادله حزب دموکرات با پ ک ک پیروز ندارد

ناظم دباغ: تنها کسی که برنده این منازعه می شود، دشمنان خلق کُرد اند. و بازنده حقیقی، ملت های کرد خواهند بود. البته اینجا خسارت برای مردم است و از این رو باید مسائل حل شده و مانع از تشدید خشونت‌ها و وقوع جنگی تمام عیار شد.
ناظم دباغ؛ نماینده اقلیم کردستان در تهران
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۶ - ۰۷ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 27
کد خبر: ۷۱۵۹۶

مجادله حزب دموکرات با پ ک ک پیروز ندارد

 

ناظم دباغ نماینده کردستان عراق در ایران در گفت و گو با راهبرد معاصر در پاسخ به این سوال، که نقش ایران و موضع ایران در قبال نزاع پ ک ک و حزب دموکرات کردستان چیست گفت: جمهوری اسلامی ایران دخالتی در این مسائل ندارد و سعی و تلاش او این است که امنیت حقیقی در منطقه برقرار شود. چه سوریه و چه عراق امنیت همه مربوط به هم است و جمهوری اسلامی برای برقراری امنیت در منطقه نقش منفی نداشته و برعکس نقش او مثبت است.


وی ادامه داد: به نظر من، مشکلاتی که امروز در خاورمیانه وجود دارد و بحران و جنگ و دعوا و آشوب هایی که وجود دارد دلایل خارجی دارد. مساله کردستان و اختلافات بین کردها سابقه ای تاریخی دارد و متاسفانه اختلافات سیاسی و شخصی و وابستگی به برخی سیاست های اقلیمی خارجی باعث ایجاد این تنش ها می شود. امروز موضوعی وجود دارد و حکومت اقلیم کردستان دنبال این است که از راه گفتگو و ایجاد راه حل مناسب بین دو طرف موجب کم شدن این تنش ها و متوقف کردن این جنگ ها شود.


دباغ با اشاره به اینکه اگر تنش ها بالا بگیرد چه کسی پیروز می شود تصریح کرد: تنها کسی که برنده می شود دشمنان خلق کُرد است. و بازنده حقیقی ملت های کرد هستند. البته اینجا خسارت برای مردم است و از این رو باید مسائل حل شود و شروع هر اختلاف و جنگی متوقف شود. کلا احزاب سیاسی و حکومت عراقی در چهارچوب اصلاح و محکوم کردن این سیاست ها و درخواست برای پایان یافتن مشکلات چیزی نشان نداده است و من نمی توانم نظر بدهم.


نماینده کردستان عراق در ایران افزود: متاسفانه از روز اول و از زمان صدام حسین که توافقاتی بین عراق و ترکیه بود ترکیه فرصت یافت تا در اقلیم کردستان و بعد ها در سوریه حضور پیدا کند. از این رو مساله چیزی است که باید سوریه و اقلیم خود آن مشکلات را حل کنند. اقلیم کردستان نمی تواند در همه مسائل به کردستان سوریه فشار بیاورد اما در چهارچوب سیاست خارجی عراق می توان فشاری بر منطقه وارد کرد.


وی در پاسخ به این سوال که، آیا احتمالا شاهد حضور پررنگ تر نظامی ترکیه در شمال عراق خواهیم بود؟ افزود: ترکيه امروز در مناطق شمال سوریه و هم در اقلیم حضور دارد و در برخی شرایط به دفاتر نیروهای پ ک ک حمله می کند از این رو باید از طرف اقلیم و عراق برای حل این مسائل هماهنگی ایجاد شود.

 

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار